15 OKTOBER 2021 19:00 - 01:00 UUR
18 OKTOBER 2019 18:45 - 01:00 UUR
 
ARTIESTEN
© Christophe Losberger
© Leo Gabriëls
Antony "BIG A" Sherrod (USA)
Boo Boo Davis (USA)
Dee's Honeytones

Delta blues gitarist / zanger ANTHONY "BIG A" SHERROD maakt zijn Nederlandse debuut op Bock & Blues. Hij treed in de voetsporen van bluesgrootheden als Jessie Mae Hemphill, Big Jack Johnson, James "Super Chikan" Johnson, Terry "Harmonica Bean" & Robert Belfour, SHERROD komt uit de rijke blues omgeving van Clarksdale. Mr. Johnnie ‘Billington, die niet alleen de muziek onderwees, maar ook de waarde van hard werken en zijn kennis overdroeg van de cultuur en geschiedenis waaruit de Mississippi Blues is voortgekomen.

SHERROD groeide op in een muzikaal huis. Zijn vader, E.J. Johnson, een vocalist, trad op met de gospelgroep The Golden Stars. Op 6-jarige leeftijd pakte ANTHONY gitaar, en kort daarna bas, drums en keyboards. Sherrod was te horen op bas en speelde samen met Alvin "Youngblood" Hart, in de documentaire van 2003, LAST OF THE MISSISSIPPI JUKES, en was zelf te horen als bandleider in de film "We Juke Up In Here 2012". De 34-jarige Anthony Sherrod (& The Cornlickers) is de officiële huisband van Blues-club Red‘s uit Clarksdale - "de beroemdste juke-joint ter wereld". Op 18 oktober speelt deze real deal bluesman voor het eerst in Nederland en exclusief op Bock & Blues Almelo!

Anthony Sherrod - Gitaar & Vocals
Jay Bee Rodriquez - Bas gitaar
Alberto San Miquel - Drums

Boo Boo Davis is one of the last old bluesmen standing. Hij behoort tot de laatste generatie muzikanten die hun muziek nog direct baseren op het harde leven in de Mississippi Delta. Met zijn 75 jaar speelt en zingt hij de blues zoals deze bedoeld is: rauw en hard.

Boo Boo Davis is geboren en getogen in Drew, Mississippi, in het hart van Delta. Zonder twijfel ontwikkelde Boo Boo zijn luide beltende stem op basis van de zang die hij als een jonge jongen in de katoenvelden hoorde. In de vroege zestiger jaren vertrok Boo Boo naar St Louis tijdens de bloeidagen van de St Louis-muziekscène (met onder andere Albert King, Ike Turner, Chuck Berry en vele anderen). Tijdens Boo Boo‘s jeugd was er geen tijd of geld om naar school te gaan, dus hij leerde nooit lezen en schrijven. Dat verhinderde hem echter niet om als muzikant over de hele wereld te reizen en een goed bestaan op te bouwen.

Hij speelt met hetzelfde trio als op z‘n laatste zes albums. Ze verzorgden samen de laatste paar jaar meer dan 350 concerten in 23 landen waaronder veel van de grote Europese jazz- en blues festivals (onder andere op North Sea Jazz, Blues Peer en Montreux).

Boo Boo Davis - Harmonica & Vocals
John Gerritse - Drums
Jan Mittendorp - Gitaar

Dee's Honeytones geboren vanuit de Rhythm and Blues, opgegroeid met Rockabilly, opgebloeid tot een Jumpblues kwartet uit Rotterdam.

Zangeres Dee Ann wisselt piano en hammond moeiteloos af, terwijl Emiel op electrische gitaar, zijn bandleden opzweept en tot waanzin drijft. Gelukkig speelt Mars op contrabas zijn walking bassriffs onverstoorbaar door terwijl Rene (over de grenzen beter bekend als "den straffe") het geheel strak in het gareel weet te houden.

Van wie hebben ze het afgekeken? Etta James, Elmore James, T-Bone Walker, Wynonie Harris om maar een paar te noemen. De show is afwisselend van energiek knallende boogies, aanstekelijke jumpblues jiving tot rokerige jazzclub slow songs.

Dee Ann - vocals, Piano & Hammond
Emiel - Gitaar
Mars - Contrabas, vocals
Rene - Drums, vocals
Proeflokaal België
Bier en Wijnlokaal 't Hookhoes
Irish Pub The Shamrock
21:45 - 00:15
21:30 - 00:00
22:45 - 01:00
© Imco Geelen
Duketown Slim
Kevin Burt & Blind B' and the Visionairs (USA)
Michael Roach (USA)

Met zijn wortels stevig in de Brabantse stad ‘s-Hertogenbosch (ook wel Duketown) raakte Imco Ceelen in de ban van akoestische blues.

Begonnen als bluesharp-speler bij verschillende bands en akoestische formaties heeft deze bluesende Brabander al snel in de gaten dat hij meer uit het genre kan halen wanneer hij zich toespitst op americana en traditionele deltablues. Met een resonator op schoot, een koffertje vol met bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt Duketown Slim zich een weg door oude klassiekers. Nummers van onder andere Robert Johnson, Muddy Waters, Big Bill Broonzy en andere grootheden uit de rijke blues geschiedenis worden onder de loep genomen, afgewisseld met authentiek klinkend eigen werk. Dat de blues niet alleen over misère hoeft te gaan, bewijst deze Bossche bluesman wanneer hij het genre serveert met een vrolijke knipoog en een vlotte babbel. De muziek bracht Duketown Slim in het verleden door heel Nederland, Duitsland en verschillende plekken in de Verenigde Staten.

Met zijn eerlijke, rauwe stemgeluid en kundig gitaarspel is hij een aanrader voor iedere blues liefhebber.

Duketown Slim - Gitaar & Vocals

Kevin Burt was de grote man van de avond tijdens de International Blues Challenge in Memphis in januari 2018, toen hij de drie awards won waarvoor hij in aanmerking kwam: Solo / Duo, Best Solo / Duo-gitarist en de Lee Oskar Award voor Best Harmonicaspeler. Kevin is een muzikant (zang, mondharmonica en gitaar), wiens zachte, warme vocale presentatie een gemoedstoestand van ontspannen opwinding creëert, met een welkome mix van serieuze muziek en aanstekelijke humor van alle leeftijden. Twee van Kevin‘s voornaamste invloeden zijn Bill Withers en Aaron Neville en hij heeft het vermogen om een geweldige band op te bouwen met het publiek met zijn op de ziel geïnspireerde presentatie en natuurlijke podiumpresentie. Kevin wordt op zijn Nederlandse tour begeleid door een van de beste bands die ons land rijk is, Blind B' and the Visionairs.

Kevin Burt - Vocals, Gitaar, harmonica
Bart Kamp - Bas
Richard van Bergen - Gitaar
Frank Duindam - Drums
Matthijs Stauttener - Hammond

De van oorsprong uit Washington DC afkomtige Roach, leerde Piedmont style gitaar spelen door zijn omgang en vriendschap met mentoren als John Jackson, John Cephas en Archie Edwards. Daarnaast is hij ook nog eens begenadigd met een prachtige stem, waarmee hij zijn publiek weet te ontroeren. Na zijn verhuizing naar Engeland werd Roach actief in de Europese blues-scene. Hij richtte de European Blues Association op samen met schrijver en historicus Dr. Paul Oliver. Daarnaast begon hij workshops te geven over het Afro-Amerikaanse muzikale en culturele erfgoed. Maar uiteraard ook over country blues gitaarspel, harmonica, blues piano en blues zang.

Op de BBC radio verzorgde hij een serie over bluesmuziek, en in 2006 gaf hij een dvd uit getiteld Introduction to Country Blues Guitar. Daarnaast bracht Roach inmiddels zes albums uit op het onafhankelijke label Stella Records. "Michael Roach is one of the last living Blues musicians of African American heritage".

Michael Roach - Vocals & gitaar
Taveerne 't Wetshuys
Grand Café Willem De Vierde
Grand Café Ledeboer
21:00 - 23:00
22:45 - 00:45
18:45 - 20:45
Smugglers Blues Band
Sugarboy and the Sinners
Etta James Experience

Dit is een formatie uit Twente, aangevuld met een frontman afkomstig uit ons buurland Duitsland. De contrabande aan bluessongs die de Smugglers spelen, vallen qua composities op door de onverwachte breaks en een lekker dansbaar tempo. Naast repertoire van artiesten als: Harmonica Henri, Steve Freund, en Amos Garrett, spelen ze ook een aantrekkelijke, brede mix van de meer "gangbare", bekende artiesten als: Joe Bonamassa, The Hoax, Red Devils, Rick Estrin en Charlie Musselwhite. Kortom; de luisteraar wordt constant verrast.

Andreas - Zang, gitaar & Bluesharp
Oscar - Drums
Frank - Basgitaar
Erik - Gitaar, backing vocals

Het verhaal van Sugar Boy and the Sinners begint drie jaar geleden in een rokerige jazzclub in Leiden. Tijdens een nachtelijke sessie besluiten vier jonge muzikanten hun passie voor Amerikaanse zuidelijke muziek te bundelen: Blues uit Mississippi, Soul uit Memphis en Funk uit New Orleans. De marathonshows vol Rock ‘n Roll worden al snel een begrip in de regio. Vanaf datmoment gaat het snel: de band wint de prestigieuze Dutch Blues Challenge in 2012 en vertegenwoordigt Nederland succesvol bij de International Blues Challenge in Memphis, USA en de European Blues Challenge in Toulouse, Frankrijk. Sugar Boy and the Sinners is een van die acts die een zeldzaam contact met het publiek heeft.

In alle recensies wordt telkens weer de energieke liveshow geroemd. Drummer Frankie Duindam en contrabassist Vinnie Guerin vormen de onvermoeibare ritmesectie. Gitarist Ronnie Guerin is een onvervalste old school "guitar slinger" wiens directe stijl bewondert wordt door gitaristen en publiek alom. Frontman "Sugar" Boy Vielvoye zweept het publiek op met soulvolle zang en dampende mondharmonicasolo‘s. In 2014 werd hij bovendien verkozen tot beste Nederlandse harmonicaspeler.

De band mag dan inmiddels een gevestigde naam zijn in het Europese muziekcircuit, de missie van Sugar Boy and the Sinners zit er nog lang niet op. Deze band zal niet rusten voordat iedereen kennis heeft gemaakt met hun sound. Dus treedt toe tot deze groeiende schare van Sinners en ga het live zien Bock & Blues 2019

Boy Vielvoye - Vocals / Harmonica
Ronnie Guérin - Gitaar
Vinnie Guérin - Bas
Paolo de Stigter - Drums

Een elfkoppige band die een ode brengt aan de in 2012 overleden Amerikaanse "grand lady of soul" Etta James. Dat betekent een spetterende, swingende show met soul, blues, funk, rock‘n roll en jazz. In The Etta James Experience hebben elf ervaren muzikanten hun krachten gebundeld. Stralend middelpunt is de Arnhemse zangeres Floor Kraayvanger, Nederlands‘ eigen "grand lady of soul, rock and rhythm & blues". De band bestaat uit muzikanten die hun sporen in de Nederlandse en internationale blues- en soulscene al ruimschoots hebben verdiend. Aangestoken door het enthousiasme en de spirit van Floor, staat er een gedreven en super gemotiveerde band. Met twee backingzangeressen én een maar liefst vier man sterke blazerssectie, voor de spetterende kers op de taart.

Nielz Café Restaurant
Café De Stam
Theater HOF 88
22:00 - 00:15
22:30 - 00:45
20:15 - 21:45
 
Herbie Blues
N.U.T.S. Bluesband
 

Al 25 jaar speelt Herbie (Harbert Grezel) mondharmonica. Als muzikant speelde Herbie o.a. in High Temperature en The Blues Kings. Geïnspireerd door o.a. Louis Jordan, Little Walter en Sonny Terry, speelt en zingt Herbie de Blues! Als Herbieblues (Harmonica one-man band) trekt Herbie door het hele land.

Harbert Grezel - vocals, gitaar, mondharmonica

N.U.T.S. is een Bluesrockband uit het Oosten van het land die alweer 20 jaar in het circuit meedraait, een 5 koppige formatie die een rugzak vol ervaring en passie meedraagt! De bekende "klik" is onderling aanwezig, waardoor er met veel positieve energie en plezier, de muziek op een hoogstaand niveau én met kwaliteit ten gehore wordt gebracht.

De band heeft in 2014 haar eerste CD uitgebracht en lovende recensies gekregen. De band speelt hoofdzakelijk eigen repertoire en daarnaast covers van o.a. Joe Bonamassa.

Jenny Visser - Zang
Henk Tomassen - Drums
Frits Lagcher - Gitaar
Marcel Krisman - Toetsenist
Evert Oldenhuis - Bas

 

The Little Church
The Little Church
 
20:30 - 21:30
22:00 - 23:45
 
 
 
LOCATIES
© Leo Gabriëls
Grand Café Ledeboer
Taveerne 't Wetshuys
Proeflokaal België

Een authentieke sfeer in een modern jasje, dat is wat ons restaurant uniek maakt. In het voormalige bankiershuis van de firma (Helmich) Ledeboer & Co uit 1909 in Almelo,wordt u heerlijk in de watten gelegd. Het gebouw fungeerde tot 1994 als bankgebouw en oude elementen zoals de kluizen kunt u hier nog steeds terugvinden.

Wij werken zoveel mogelijk samen met producenten en collega‘s uit deze streek. Zo kunt u bij ons terecht voor een "Meesterlijk" kopje koffie, een heerlijk glas (speciaal) bier van de Twentse Bierbrouwerij en live cooking van Chef de Cuisine Rick Blanken. Ook serveren wij diverse kwaliteitswijnen en hebben we een wijnshop voor de liefhebbers.

Ons restaurant biedt plaats aan 100 personen en heeft een ruim buiten terras. Op 9 november 2017, een half jaar na onze opening heeft de Guide Michelin ons restaurant bekroond met een Bib Gourmand, wat staat voor een uitstekende prijs-kwaliteit restaurant. In 2018 zijn wij toegetreden tot de top restaurants van Twente, Twente Culinair en zijn wij opgenomen in de Lekker500.

Wij bieden u de mogelijkheid het Restaurant exclusief voor uzelf af te huren, bijvoorbeeld voor (culturele) evenementen, trouwerijen en vergaderingen. Wij zijn geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 12:00 uur.

In het stadshart van Almelo, vlakbij de bossen van de Gravenalle, ligt Taveerne 't Wetshuys. De ideale locatie voor een lekkere kop koffie op het terras of een goede maaltijd met vrienden. U kunt bij Taveerne 't Wetshuys terecht voor een kop koffie met gebak, een tosti of uitgebreide lunch, een goede maaltijd, of een gezellige borrel. Ook voor een intiem diner bent u bij ons aan het goede adres. Naast het restaurant beschikken we over een overdekt terras.

De bovenverdieping van de taveerne, de plek waar vroeger magistraten vergaderden, is hiervoor de plek bij uitstek. Met prachtige uitkijk over het plein van Almelo en bij een knisperende openhaard, kunt u hier ultiem genieten.

Oergezellig café aan de Almelose Aa, waar het heerlijk vertoeven is op het terras in de zomer en binnen aan de bar met een drankje en een hapje. We hebben vele soorten Belgisch bier en een ruime keuze aan hapjes. In de zomer is er de mogelijkheid kano‘s te huren met aansluitend eventueel een barbecue op het terras. Verder hebben we vaak diverse culturele activiteiten, kijk maar eens op ons programma-overzicht!

Michael Roach (USA)
Duketown Slim
Anthony "BIG A" Sherrod (USA)
18:45 - 20:45
21:00 - 23:00
21:45 - 00:15
© Leo Gabriëls
Bier en wijnlokaal ‘t Hookoes
Nielz Café Restaurant
Café De Stam

Aan het Amaliaplein in Almelo bruist het altijd van gezelligheid. Zeker bij Bier- en wijnlokaal 't Hookhoes. Gezellig borrelen, lekker eten, dansen op de muziek van de DJ‘s of vergaderen in alle rust; het kan allemaal bij 't Hookhoes.

Sinds 2002 vindt u ons aan het Marktplein in het centrum van Almelo. Een laagdrempelig café-restaurant met een uitgebreid assortiment en een trendsetter in de regio. Kwaliteit in combinatie met gastvrijheid is ons motto. Van heerlijk dineren, genieten van de zon op het terras tot het vieren van spetterende feesten en partijen in één van onze zalen. Alle facetten van de horeca kunt u bij ons vinden. Fijn dat u ons bezoekt. Graag tot Nielz!

Het gezelligste café van Almelo met een overdekt terras, en een pooltafel. Er is altijd wel iets te beleven in dit café. Dit loopt uiteen van quizzen en voetbalwedstrijden van Heracles en Oranje tot te gekke bands! Café de Stam verzorgt tal van activiteiten. Er is voor iedereen dan wel wat te doen!

Boo Boo Davis (USA)
Smugglers Blues Band
Sugarboy and the Sinners
21:30 - 00:00
22:00 - 00:15
22:30 - 00:45
Grand Café Willem de 4de
Irish Pub The Shamrock
The Little Church

Groots, koninklijk en een bijzonder sfeervol, eigentijds ingericht Grand Café & Restaurant in Almelo. Willem de Vierde beschikt over een groot buitenterras, met voldoende zitplaatsen aan de zonzijde van een gezellig en compact ingericht plein. Voor de echte liefhebber bieden wij een meer dan royale kaart, boordevol heerlijke gerechten. Iedere dag worden deze door ons enthousiaste keukenteam bereid, voor zeer betaalbare prijzen.

Irish pub The Shamrock, ook wel tweede huiskamer van Almelo genoemd. Dit mede omdat jong en oud hier binnen stapt en de sfeer er ongedwongen is.

Markstraat 78
Almelo

Kevin Burt & Blind B' and the Visionairs (USA)
Dee's Honeytones
Herbie Blues / N.U.T.S. Bluesband
22:45 - 00:45
22:45 - 01:00
20:30 - 21:30
22:00 - 23:45
 
SPONSOREN
 
HOF 88
 
INFO
STICHTING BLUES PROMOTIONS ALMELO
BOCKENBLUES@GMAIL.COM
KvK 75457156
PARKEREN
Komt u met de auto naar Bock & Blues en Hof 88, ontzie de buurtbewoners.
Uw auto kunt u parkeren in de Adadwarstraat of in de parkeergarage Stadserf P3.

Tarieven parkeergarage Stadserf P3:
1e en 2e uur € 2,-
3e en 4e uur € 1,- per uur
max € 6,- per dag
Altijd al benieuwd geweest hoe het is om een nachtje door te brengen in een echte gevangenis? Dan is er nu een bijzondere én heel onschuldige manier om dat te ervaren tijdens Bock & Blues 2019.

Overnachten in een oude gevangenis. Huis van Bewaring is gevestigd in een gerenoveerde gevangenis in hartje Almelo. De prachtig ingerichte kamers zijn zeer ruim. De uniek vormgegeven, romantische kamers hebben warme kleuren en zijn voorzien van een groot bed. Er zijn een zit- en een eetkamer. U kunt gebruikmaken van de keuken om uw eigen koffie en thee te zetten. En naast overnachten is er ook een mogelijkheid om rondleidingen te krijgen in overleg.

Huis van Bewaring ligt op loopafstand van het NS-station en het centrum van Almelo. In de binnenstad zijn allerlei leuke winkels, theaters, een bioscoop en ontelbare gezellige restaurants en cafeetjes. Er is een beperkt aantal gratis parkeerplaatsen (reserveren noodzakelijk). Bij geen plek kunt u staan in de parkeergarage (op loopafstand) voor slecht € 6,00 per 24 uur

Foto's Michael Roach ©Leo Gabriels
Foto's Michael Roach ©Christophe Losberger
Foto's Kevin Burt / Sugarboy and the Sinners ©Imco Geelen